Hoppa till huvudinnehåll
Alla samlingarPT PRO
Varför är PT PRO dyrare än vissa andra PT-utbildningar?
Varför är PT PRO dyrare än vissa andra PT-utbildningar?

Information om utbildningsinnehåll, pris samt branschstandard.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Det finns många olika PT-utbildningar på den svenska marknaden, och vi förstår att det kan leda till förvirring för dig som söker en utbildning. Vi har därför satt ihop en enkel guide som förklarar några viktiga saker att fundera över när du jämför utbildningar, som även summeras i videoformat här nedanför:

Ett kort svar på frågan är att lärarledd tid är den absolut mest värdefulla delen av en utbildning, men även den mest kostsamma delen för skolan. Genom att dela priset på utbildningens totala antal lärarledda timmar kan du med enkelhet jämföra priset per timma - vilket ger dig en bra indikation på vilken kunskapsnivå du får med dig från respektive utbildning!

MÅL: En av de viktigaste sakerna du behöver fundera på är vilken målsättning du har med dina studier, då detta kan komma att påverka vilken utbildning som passar dig bäst. Om du är intresserad av träning och vill lära dig mer för egen del, redan jobbar i friskvårdsbranschen och vill kunna ge träningstips till befintliga kunder eller vill testa PT-yrket kanske det räcker med en enklare utbildning (ex. PT Online). Om du vill byta karriär och jobba som PT brukar vi utgå från att fråga oss själva "Om vi skulle ge vår partner/förälder träning med PT, vill vi att PT'n ska ha lärt sig göra knäböj via video, eller genom mängder av lärarledda timmar?", då denna fråga såväl tydliggör vikten av lärarledd tid - men även lyfter upp den absolut viktigaste delen av utbildningar - nämligen tid tillsammans med kompetenta lärare. Av dessa anledningar rekommenderar vi alltid att man satsar på en fysiskt lärarledd PT-utbildning (såsom PT PRO).

OBS! Om du väljer att gå PT Online och vid ett senare tillfälle bestämmer dig för att gå PT PRO så drar vi av hela summan du betalat för PT Online på priset!

LÄRARTEAMET: För att du ska få de bästa förutsättningarna att lyckas som PT har vi inte bara handplockat några av branschens största namn, utan har handplockat 27 experter inom respektive ämne som i de flesta fall fortfarande jobbar heltid som PT's än idag. Med 30 års erfarenhet av att utbilda Sveriges Personliga Tränare vet vi nämligen att detta är det absolut bästa sättet att maximera förutsättningarna för våra blivande PT's.

FÖRUTSÄTTNINGAR: Vi pratar regelbundet med personer i bl.a. följande grupper:

  • Nyfiken på att börja träna och vill lära sig mer för egen del

  • Nybörjare inom träning, men med siktet inställt på PT-yrket

  • Träningsintresserad som funderar på om PT-yrket kan vara deras nya drömjobb

  • Hälsoentusiast som tränat regelbundet i många år, och nu vill bli PT

Med tanke på att personerna har helt olika förutsättningar och målsättningar skiljer sig även rekommendationen vi ger respektive person. Oavsett om man är nyfiken på att lära sig mer om träning för egen del eller har som ambition att jobba som PT kommer man alltid lära sig mer om man går en utbildning med 182 lärarledda timmar än om man enbart går online. Däremot kan online-utbildningar vara ett bra alternativ för personer som inte har möjlighet att gå en fysisk utbildning i dagsläget. Inte minst eftersom vi erbjuder PT Online-elever möjligheten att lägga till PT PRO vid ett senare tillfälle (varpå vi räknar av hela den summa man betalat för PT Online på priset).

Tips - Du vet väl om att The Academy erbjuder möjligheten att få personlig rådgivning där vi tillsammans kartlägger just dina förutsättningar för att hitta den lösning som är rätt för just dig!

På The Academy finns följande PT-utbildningar:

PT Online är det perfekta alternativet för dig som vill lära dig mer om träning för egen del eller behöver en flexibel utbildning som kan göras när och var som helst. I och med att materialet är förinspelat är det du som planerar in dina studietillfällen, samtidigt som du har mängder av interaktioner med vårt lärarteam under utbildningen (genom personligt rättade inlämningsuppgifter). I slutet av utbildningen genomför du 15 träningstimmar med vänner/bekanta/klienter för att bli redo att examineras!

PT PRO är vår fysiskt lärarledda PT-utbildning som maximerar dina förutsättningar till en lång och framgångsrik PT-karriär. Utbildningen finns i följande versioner:

Standard - versionen som är framtagen för att kombineras med heltidsjobb, familjeliv och/eller studier. Utbildningen består av totalt tio helger som fördelas varannan helg (fredag 16-20, lördag/söndag 9-18) och innehåller totalt 182 lärarledda timmar.

Intensiv - versionen vi utvecklat för dig som vill bli klar på kortast möjliga tid. I detta upplägg tar vi exakt samma utbildning, men fördelar de lärarledda dagarna måndag-fredag (9-13 alt. 9-18), fem veckor i rad istället.

Under de lärarledda timmarna tränas du praktiskt i alla delar av PT-yrket med stöd från vårt fantastiska lärarteam som inkluderar många av Sveriges mest kända träningsprofiler. Detta är den bästa vägen för dig som vet att PT-yrket är rätt, vill gå all in direkt och som vill maximera jobbmöjligheterna efter utbildningen.

Innan de lärarledda timmarna påbörjas genomför du digitala förstudier som vi rekommenderar dig att påbörja ca. 1-2 månader innan utbildningsstart.

ARBETSMÖJLIGHETER: Efterfrågan på PT's med rätt licenser har de senaste åren vuxit enormt, vilket gör att 9 av 10 elever har jobb redan innan utbildningen är avklarad. Om du vet att du vill jobba på ett specifikt gym är det en bra idé att fråga oss eller gymmet vilka licenser som krävs för att jobba på just detta gym. Överlag kräver de flesta stora kedjorna att man gått en utbildning ackrediterad av Active Sweden (f.d. FRISK). För denna licens krävs att man gått en fysisk PT-utbildning såsom PT PRO.

Det finns vissa gym som enbart kräver den lättare licensen från Europe Active (som även kan fås via online-utbildningar), vilket innebär att dessa gym godkänner elever som gått både PT PRO och PT Online.

STUDIEMATERIAL: För oss är det en självklarhet att studiematerialet ska vara evidensbaserat, då vi vet att ett djupgående, evidensbaserat och ständigt uppdaterat studiematerial är A och O för att du ska känna dig trygg under utbildningen. Vi har därför specialutvecklat en studieportal med fokus på pedagogik och användarvänlighet för att du ska kunna fokusera på materialet (i form av bilder, filmer, 3D-animationer, text, quiz etc.) snarare än hur man använder sidan.

ACTIVE SWEDEN (F.D. FRISK)-LICENS: Vill du ha möjlighet att jobba på många av de stora kedjorna i Sverige krävs den nationella licensen från Active Sweden (f.d. FRISK). Denna licens innebär att vi som skola lever upp till de högst ställda kraven i branschen, och är därmed ett viktigt kvalitetsmärke. Vi har licensierad delegeringsrätt, vilket innebär att alla elever som tar sin PT-licens genom oss per automatik blir godkända av Active Sweden. Tryck här för att läsa mer om Active Sweden (f.d. FRISK).

EUROPEACTIVE: Planerar du att jobba utomlands är det till stor hjälp att du genom vår utbildning även blir del av EREPS (European Register of Exercise Professionals) som är en del av EuropeActive. Detta register används av arbetsgivare världen runt för att säkerställa att deras internationella PT's har en utbildning som lever upp till kraven. Vi bjuder på första årskostnaden som en examenspresent!

Hoppas att denna guide besvarat några av frågorna du har. Funderar du fortfarande över vilken utbildning som passar dig bäst hjälper vi dig jättegärna vidare. Tryck på chattikonen till höger för att komma direkt till en av våra studievägledare!

Fick du svar på din fråga?