Hoppa till huvudinnehåll
Alla samlingarPT Online
Vad är skillnaden mellan Lic. PT Online och Lic. PT PRO?
Vad är skillnaden mellan Lic. PT Online och Lic. PT PRO?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Det finns många olika PT-utbildningar på den svenska marknaden, och vi förstår att det kan leda till förvirring för dig som söker en utbildning. Vi har därför satt ihop en enkel guide som förklarar några viktiga saker att fundera över när du jämför utbildningar.

MÅL: En av de viktigaste sakerna du behöver fundera på är vilken målsättning du har med dina studier, då detta kan komma att påverka vilken utbildning som passar dig bäst. Om du är intresserad av träning och vill lära dig mer för egen del, redan jobbar i friskvårdsbranschen och vill kunna ge träningstips till befintliga kunder eller vill testa PT-yrket kanske det räcker med en enklare utbildning (ex. Lic. PT Online). Om du vill byta karriär och jobba heltid som PT kanske det är värt att satsa på en fysiskt lärarledd PT-utbildning (Lic. PT PRO). Om du väljer att gå Lic. PT Online och vid ett senare tillfälle vill lära dig ännu mer så drar vi av det du betalat för Lic. PT Online på priset för Lic. PT PRO!

LÄRARTEAMET: För att du ska få de bästa förutsättningarna att lyckas som PT har vi inte bara handplockat några av branschens största namn, utan har handplockat de profiler som själva är aktiva inom yrket och är högskoleutbildade i samma/närliggande ämne de undervisar inom.

FÖRUTSÄTTNINGAR: En person som är helt ny till träning kan behöva mer stöd under utbildningen än en person som tränat på elitnivå i många år. Därför har vi två olika alternativ för dig som vill bli PT:

Lic. PT Online är det perfekta alternativet för dig som gillar onlinestudier och behöver en flexibel utbildning som kan göras när och var som helst. I och med att materialet är förinspelat är det du som planerar in dina studietillfällen, samtidigt som du har mängder av interaktioner med vårt lärarteam under utbildningen (genom personligt rättade inlämningsuppgifter). Av denna anledning har vi även kunnat ge dig ett pris som sänker tröskeln in i PT-branschen mer än någonsin tidigare!

Lic. PT PRO är vår fysiskt lärarledda PT-utbildning som maximerar dina förutsättningar till en lång och framgångsrik PT-karriär. Under utbildningens nio helger (fredag 16-20, lördag/söndag 8-17) som är förlagda varannan helg under ca 4 månader får du totalt 182 lärarledda timmar. Under dessa timmar tränas du praktiskt i alla delar av PT-yrket, alltid med stöd från vårt fantastiska lärarteam som inkluderar många av Sveriges mest kända träningsprofiler. Detta är den rätta vägen för dig som vet att PT-yrket är rätt, vill gå all in direkt och som vill maximera jobbmöjligheterna efter utbildningen.

Om du redan innan vet att du vill jobba på ett specifikt gym är det en bra idé att fråga gymmet vilka krav de har på sina PT's. Om gymmet kräver att PT'n gått en FRISK-licensierad utbildning är det t.ex. enbart fysiskt lärarledda utbildningar (som Lic. PT PRO) som genererar denna licens. Om gymmet godkänner EuropeActive-ackreditering (EREPS-registrering) kan du jobba där både efter att ha gått Lic. PT PRO och Lic. PT Online.

STUDIEMATERIAL: Ett djupgående, evidensbaserat och ständigt uppdaterat studiematerial är A och O för att du ska känna dig trygg i svaren du ger ut som PT. Vi har en specialutvecklad studieportal med fokus på pedagogik, som innehåller vårt egenutvecklade studiematerial i form av bilder, filmer, 3D-animationer och text.

FRISK-LICENS: Vill du ha möjlighet att jobba på många av de stora kedjorna i Sverige krävs den nationella FRISK-licensen. Denna licens innebär att vi som skola lever upp till de högst ställda kraven i branschen, och är därmed ett viktigt kvalitetsmärke. Vi har licensierad delegeringsrätt, vilket innebär att alla elever som tar sin PT-licens genom oss per automatik blir godkända av FRISK. Tryck här för att läsa mer om FRISK.

EUROPEACTIVE: Planerar du att jobba utomlands är det till stor hjälp att du genom vår utbildning även blir del av EREPS (European Register of Exercise Professionals) som är en del av EuropeActive. Detta register används av arbetsgivare världen runt för att säkerställa att deras internationella PT's har en utbildning som lever upp till kraven. Vi bjuder på första årskostnaden som en examenspresent!

Hoppas att denna guide besvarat några av frågorna du har. Funderar du fortfarande över vilken utbildning som passar dig bäst hjälper vi dig jättegärna vidare. Tryck på chattikonen till höger för att komma direkt till en av våra studievägledare!

Fick du svar på din fråga?