Hoppa till huvudinnehåll
Alla samlingarPT Online
Hur fungerar praktiken på PT Online?
Hur fungerar praktiken på PT Online?

Information om dina praktiktimmar under utbildningen PT Online

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

För att du ska få en möjlighet att ta emot riktiga klienter samtidigt som du har uppbackning av en lärare har vi valt att inkludera en praktik i utbildningen PT Online. Till skillnad från den praktik många ser framför sig när man hör ordet är detta dock en väldigt begränsad och flexibel typ av praktik.

Syftet med praktiken är att du ska få en möjlighet att träna på alla dina nya färdigheter, vilket innebär att du kan genomföra den när det passar dig, efter att du är färdig med övriga kapitel i utbildningen. Under praktikperioden ska du genomföra 15 träningstimmar med klienter. Vi rekommenderar dig att få en blandning av nybesök (förstagångs-träning) och återbesök (återkommande klienter), vilket innebär 5-10 olika klienter.

Du har två val när det kommer till plats för praktiken:

  • Jag har egna kontakter på ett gym som jag vill genomföra min praktik på

    • Detta är ett perfekt alternativ för dig som ex. redan har ett jobblöfte på ett specifikt gym, varpå du redan under praktikperioden kan börja hitta klienter. I detta fall behöver du bara få godkänt av platschefen på gymmet samt skicka in kontaktuppgifter till personen.

  • Jag behöver hjälp att hitta praktikplats

    • Genom våra långtgående samarbeten med Sveriges största träningskedjor har vi möjlighet att erbjuda dig praktikplats på mängder av gym i kedjorna F24S och Nordic Wellness (som finns belägna i hela Sverige). Du genomför din ansökan om specifika anläggningar i studentwebben senast två veckor innan önskad praktikstart, och får kort därefter återkoppling direkt från gymmet.

Riktlinjer för praktiken på PT PRO:

  • Du väljer själv om du vill genomföra din praktik under en kort och intensiv period (med många klienter varje dag) - eller sprida ut praktiken över en längre period med en klient i veckan eller liknande.

  • Under praktikperioden har du en utsedd mentor från lärarteamet på skolan. Er kontakt sker via mail och går ut på att du efter varje träningstimma skickar över din träningsplanering (inkl. utfört pass och kommentar/förklaring av din planering) till din mentor, som därefter återkopplar med feedback inom 72 timmar.

  • Genom vårt kostnadsfria samarbete med KRY får du (när du ansöker om denna enligt instruktionerna i välkomst-kapitlet) en elevförsäkring under utbildningen. Denna försäkring täcker inte bara dig, utan även eventuella skador på klienter under praktikperioden.

  • Dina praktiktimmar är obetalda och genomförs därmed utan kostnad för någon av klienterna, vilket även innebär att klienterna är fullt medvetna om att du praktiserar.

  • Syftet med praktiken är att du ska få en chans att träna på att sälja in dina PT-tjänster genom att ta kontakt med medlemmar på anläggningen. Vi är fullt medvetna om att detta kan kännas läskigt - men som tur är har du vid praktiktillfället många timmars träning i detta moment, och det finns dessutom mängder av klienter som är oerhört villiga att träna med en PT kostnadsfritt. :)

  • Med tanke på ovanstående punkt rekommenderar vi dig att inte träna på ett större antal vänner/bekanta. Med det sagt förstår vi att du säkerligen kommer ha många vänner och bekanta som är oerhört sugna att få hjälp av dig och är därför helt öppna för att ett fåtal klienter utgörs av denna typ av klienter. Notera dock att dessa personer behöver vara medlemmar på gymmet du praktiserar på för att du ska ha möjlighet att träna personerna (du får alltså inte släppa in personer på gymmet kostnadsfritt under din praktik).

  • Skulle du inte ha möjlighet att genomföra samtliga timmar på ett gym finns även möjligheten att träna klienter hemma/utomhus. Detta får dock ske på max 7 tillfällen av 15.

Fick du svar på din fråga?