Alla samlingarPT Online
Kan jag översätta studiematerialet till engelska?

Instruktioner för hur du enkelt använder webbläsaren för att översätta materialet.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Det kan du absolut göra! Samtliga videos i utbildningen har engelsk text (som du väljer direkt i videospelaren, se bild nedan):

Det går enkelt att översätta allt textmaterial genom att nyttja den inbyggda översättningsfunktionen i din webbläsare. Funktionen finns i alla stora webbläsare, men instruktionerna nedan gäller specifikt för Google Chrome (som du kan ladda ner gratis genom att klicka här).

Gå in på valfri sida i studiematerialet och klicka sedan på de tre prickarna till höger om URL (hemsidans adress) uppe i högra hörnet:

Välj därefter "Översätt" eller "Translate" i menyn:

I rutan som dyker upp väljer du "English", kryssa även i "Always translate Swedish" eller "Översätt alltid Svenska":

Återgår texten till svenska när du byter till nästa sida, eller ser du inte klick-rutan "Always translate Swedish"/"Översätt alltid Svenska"?

Då kan du behöva gå in i inställningarna genom att gå in i samma meny som sist (de tre prickarna till höger om URL'en) och välja "Inställningar" eller "Settings":

I vänsterspalten väljer du därefter "Språk" eller "Languages":

Börja med att säkerställa att det inte står "Svenska" längst ner under "Översätt aldrig dessa språk" eller "Never offer to translate these languages" (i så fall behöver du ta bort Svenska, i den mån du inte kan klicka på soptunnan bredvid kan du först behöva lägga till Engelska):

Du behöver därefter lägga till Svenska under rubriken "Översätt alltid från dessa språk" eller "Always translate these languages":

Nu ska materialet vara översatt! Skulle det ändå inte fungera får du gärna skriva till oss via chatten nere i högra hörnet så ska vi hjälpa dig vidare.