Hoppa till huvudinnehåll
Alla samlingarPT PRO
Hur mycket egenstudier krävs för utbildningen till Lic. PT PRO?
Hur mycket egenstudier krävs för utbildningen till Lic. PT PRO?

Hur mycket tid du bör planera för egenstudier under utbildningen till Lic PT

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Direkt efter bokning av din plats på utbildningen Lic. PT PRO får du tillgång till utbildningens förstudier (Lic. PT Online). Förstudierna går igenom anatomi, fysiologi, träningslära och grundläggande teoretisk kunskap för PT-yrket, så att tiden med våra lärare kan spenderas på de delar av PT-yrket som inte bäst lärs ut online.

Modellen för beräkning av studietid för onlinestudier utgår från max-tiden för en elev utan tidigare studievana som gör förstudierna under ett års tid, vilket är 406 timmar under 12 månader.

Obs! Tänk på att tidsberäkningen varierar kraftigt beroende på studievana, lästakt, förkunskaper etc - och många elever klarar därför av förstudierna på ungefär hälften av beräknad tid.

Förstudierna behöver slutföras innan de lärarledda delarna börjar (förstudierna består av PT Online, men då du inte genomför praktik och examination förrän i slutet av PT PRO är antalet timmar lägre än om man enbart går PT Online).

Under de lärarledda delarna uppskattas egenstudierna till ca 182 timmar. Notera dock att även denna tidsuppskattning är högst individuell, och kan därmed vara såväl betydligt högre som lägre (beroende på studievana, träningsvana, förkunskaper, studiero, andra åtaganden under perioden osv).

Vår erfarenhet är att det är en bra idé att till en början avsätta 30-60 minuter varje dag och på så vis snabbt få grepp om din studietakt (varpå du löpande kan justera planeringen för resterande delar av utbildningen).

Fick du svar på din fråga?