Hoppa till huvudinnehåll
Alla samlingarUtbildningsfrågor
Utbildar ni gruppträningsinstruktörer?
Utbildar ni gruppträningsinstruktörer?

Information om hur du utbildar dig till gruppträningsinstruktör.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

För ett antal år sedan innebar grupptränaryrket att man som instruktör skapade sina pass på egen hand, vilket även innebar att man kunde utbilda sig på ett externt företag oberoende av gym man därefter önskade instruera på.

Numera har dock yrket utvecklats åt ett håll som gjort det lite mer komplicerat för externa skolor att utbilda inom just gruppträning, då gruppträning överlag är mer "konceptstyrd" än tidigare. Detta innebär att de flesta gym antingen utvecklat egna koncept, och regelbundet utvecklar nya "releaser" i respektive koncept, alternativt köpt in specifika koncept av ett externt företag. Oavsett vilket kräver detta att man går en utbildning som arrangeras av den aktör som skapat just det koncept man önskar instruera inom.

Om du vill bli gruppträningsinstruktör rekommenderar vi dig därför att prata med gruppträningsansvarig på det gym du vill instruera på, och fråga hur du ska gå tillväga om du vill börja instruera hos dom.

Värt att nämna är att vissa gruppträningsklasser enbart körs av PT's (ofta de klasser som sätts ihop av instruktören själv), och i den mån det är dessa klasser du vill hålla hjälper vi dig jättegärna vidare med en PT-utbildning.

Hos oss kan du antingen välja att läsa:

PT Online, en Europe Active-ackrediterad toppmodern utbildning som du genomför i egen takt, helt på distans.

PT PRO, en fysiskt lärarledd utbildning som lever upp till såväl Europe Active som FRISK's krav, för jobb såväl i Sverige som utomlands.

Kontakta oss för mer information om vilken PT-utbildning som passar just dina förutsättningar bäst!

Fick du svar på din fråga?