Hoppa till huvudinnehåll
Alla samlingarPT PRO
Behöver jag vara helt färdig med PT Online innan jag påbörjar PT PRO?
Behöver jag vara helt färdig med PT Online innan jag påbörjar PT PRO?

På denna sida förklarar vi hur vi rekommenderar att du lägger upp dina egenstudier inför PT PRO.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Det finns många sätt att läsa PT PRO, och vi vill här passa på att ge dig lite tips för att dina studier ska bli så enkla som möjligt.

I tidslinjen nedan (klicka på bilden för att se tidslinjen i full storlek) ser du samtliga helger under PT PRO - Standard (om du går intensiv-upplägget är ordningsföljd och ämnen desamma, de är bara fördelade över veckodagar istället för helger).

Ovanför helgerna finns kopplade PT Online-kapitel i beige eller orange, dessa kapitel är kopplade till hela helgen, inte enbart den dag strecket slutar vid. Färgerna beskriver följande:

  • PT Online-kapitel i ljus text = Vi rekommenderar dig att vara färdig med dessa kapitel innan helgen, men du kommer kunna ta till dig helgen även om du inte är färdig med dessa kapitel innan den lärarledda undervisningen.

  • Orangea ämnen = Dessa kapitel är viktigare att vara färdig med för att få ut maximalt av de kopplade lärarledda dagarna. Du bör därför prioritera att bli färdig med dessa kapitel.

För att tydliggöra innebörden av tidslinjen beskriver vi två exempel på upplägg här nedanför:

  • Du som har mer än 4 veckor kvar till den digitala introduktionen:
    Börja med utbildningen i den ordning alla kapitel ligger i (Forskning, Folkhälsa & Källkritik, Anatomi, Fysiologi, Träningslära osv.). När du är färdig med första kapitlet stämmer du av hur lång tid du spenderat på detta kapitel - och huruvida du tror dig hinna färdigt med samtliga kapitel och inlämningsuppgifter innan den första lärarledda helgen. Om du känner dig trygg med att hinna färdigt fortsätter du i ordinarie ordning. Om du känner dig tveksam till om du hinner färdigt börjar du med alla kapitel/uppgifter i orange text i tidslinjen.

  • Du som har mindre än 4 veckor kvar till den digitala introduktionen:

    Börja med att ta dig igenom de kapitel och uppgifter som står i orange text i tidslinjen, varpå du därefter går igenom de kapitel och uppgifter som står i ljus text (i den ordning de förekommer i tidslinjen).

Så, vilket upplägg är bäst?

Man skulle kunna tro att det finns ett självklart alternativ som är bättre än ett annat, men i slutändan är vi alla olika och fungerar på olika vis. Vissa personer vet att dom behöver lite tids-press för att bli effektiva i sina studier, medan andra vill kunna planera in respektive moment i lugn och ro. Det är med andra ord enbart du som kan känna vilket upplägg som är rätt för dig. Om du är osäker bokar vi dock gärna in ett samtal med dig för att ta fram en personlig studieplan, där vi även kan se över eventuella anpassningar som krävs för att få utbildningen att funka med just ditt schema.

Kontakta oss via chatten, på [email protected] eller ‭010-202 20 41‬ för att boka en tid!

Fick du svar på din fråga?